Informasjonskapsler

GERARDS RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER

 

IKO Metals Europe NV., Et ungarsk selskap med sete i Michielenweg 3, B-3700 TONGEREN, BELGIUM; mail: info.europe@ikometals.com, som opererer under varemerket GERARD®, direkte eller gjennom dataprosessorene, kan samle inn informasjon om enheten din, inkludert, der tilgjengelig, din IP-adresse, operativsystem og nettlesertype for å muliggjøre at bestemte funksjoner på nettstedet fungerer, for systemadministrasjon og slik at tredjeparter kan tilpasse og levere innhold til deg, inkludert annonsering.

 
Vi må gi deg klar og omfattende informasjon om de informasjonskapslene vi bruker, og hvis denne siden ikke svarer på alle dine spørsmål, bør du kontakte info.europe@ikometals.com. For ytterligere informasjon om våre retningslinjer for datavern, inkludert dine rettigheter vedrørende personlig databehandling, vennligst besøk http://www.gerardroofs.no/no/retningslinjer-for-personvern

 

HVA ER INFORASJONSKAPSLER?

 

Informasjonskapsler er små datafiler som er plassert på datamaskinen eller mobilenheten når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler brukes i stor grad av nettsideeiere for å få deres nettsteder til å fungere, eller for å jobbe mer effektivt, samt å gi rapporteringsinformasjon. 

Informasjonskapsler angitt av nettstedeieren (i dette tilfellet, Gerard, kalles "førsteparts informasjonskapsler". Informasjonskapsler som er angitt av andre enn nettstedseieren, kalles "tredjeparts informasjonskapsler". Tredjeparts informasjonskapsler aktiverer tredjepartsfunksjoner eller funksjonalitet som skal leveres på eller via nettstedet (for eksempel som annonsering, interaktivt innhold og analyse). Partene som angir disse tredjeparts informasjonskapslene kan gjenkjenne datamaskinen din både når den besøker det aktuelle nettstedet og når de besøker visse andre nettsteder.

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi som faller inn under følgende kategorier:

- Helt nødvendige informasjonskapsler som kreves for drift av nettstedet, inkludert for innlogging eller betaling for varer eller tjenester.

- Analytiske og tilpasningsinformasjonskapsler, som samler inn informasjon som brukes enten i samlet form for å hjelpe oss å forstå hvordan våre nettsteder blir brukt (som å gjenkjenne og telle antall besøkende og se hvordan besøkende beveger seg rundt på siden) eller hvor effektive markedsføringskampanjer er, eller for å hjelpe oss å tilpasse våre nettsider til deg.

- Ytelse og funksjonalitetskapsler som brukes til å forbedre ytelsen og funksjonaliteten til våre nettsider, men ikke er avgjørende for deres bruk. Men uten disse informasjonskapslene kan enkelte funksjoner (som videoer) være utilgjengelige.

- Målrettings-/annonseringskapsler som registrerer dine besøk på nettstedet, besøkte sider og lenker du har fulgt for å gjøre nettstedet og annonseringen mer relevant for dine interesser. (Vi kan også dele denne informasjonen med tredjeparter til dette formålet).

- Sosiale medier-informasjonskapsler som brukes til å gjøre det mulig for deg å dele sider og innhold som du finner interessant på våre nettsider gjennom tredjeparters sosiale nettverk og andre nettsteder. Disse informasjonskapslene kan også brukes til annonseringsformål.

For mer informasjon om hvilke typer informasjonskapsler vi bruker og hvilke formål vi bruker dem til, se den vedlagte "Gerard-informasjonskapsler"-tabellen.

 

HVA MED ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER,

SOM SKJULTE SPORINGSBILDER?

 

Informasjonskapsler er ikke den eneste måten å gjenkjenne eller spore besøkende på et nettsted på. Vi kan bruke andre lignende teknologier fra tid til annen, som skjulte sporingsbilder (noen ganger kalt "sporingspiksler" eller "klare gifer"). Dette er små grafikkfiler som inneholder en unik identifikator som gjør at vi kan gjenkjenne når noen har besøkt våre nettsider (eller åpnet en e-post som vi har sendt til dem). Dette gjør at vi for eksempel kan overvåke trafikkmønstre for brukere fra en side i våre nettsider til en annen, å levere eller kommunisere med informasjonskapsler, for å forstå om du har kommet til våre nettsider fra en nettreklame som vises på en tredjeparts nettside, for å forbedre ytelsen på nettstedet og å måle hvor vellykkede e-postmarkedsføringskampanjer er. I mange tilfeller er disse teknologiene avhengige av at informasjonskapsler fungerer som de skal, så sviktende informasjonskapsler vil forringe deres funksjon.

 

BRUKER DU FLASH-INFORMASJONSKAPSLER

ELLER LOKALT DELTE OBJEKTER?

 

Våre nettsteder kan også bruke såkalte "Flash-informasjonskapsler" (også kjent som lokalt delte objekter eller "LSO-er") til å samle inn og lagre informasjon om bruken av tjenestene våre, svindelforebygging og andre sideoperasjoner. 

Hvis du ikke vil at flash-informasjonskapsler skal lagres på datamaskinen, kan du justere innstillingene til Flash-spilleren for å blokkere lagring av flash-informasjonskapsler ved å bruke verktøyene i Nettstedlagringsinnstillingspanelet. Du kan også kontrollere flash-informasjonskapsler ved å gå til Globale lagringsinnstillinger-panelet og følge instruksjonene (som kan inkludere instruksjoner som for eksempel forklarer hvordan du sletter eksisterende flash-informasjonskapsler (se "informasjon" på Macromedia-siden), hvordan du forhindrer at Flash-LSO-er blir lagt inn på datamaskinen uten å bli spurt, og (for Flash Player 8 og senere) hvordan blokkere flash-informasjonskapsler som ikke leveres av operatøren av siden du er på det tidspunktet).

Vær oppmerksom på å stille inn Flash Player til å begrense eller innsnevre aksept av flash-informasjonskapsler, kan redusere eller hindre funksjonaliteten til enkelte Flash-programmer, inkludert, potensielt, Flash-programmer som brukes i forbindelse med våre tjenester eller vårt innhold på Internett. 

Vær oppmerksom på å stille inn Flash Player til å begrense eller innsnevre aksept av flash-informasjonskapsler, kan redusere eller hindre funksjonaliteten til enkelte Flash-programmer, inkludert, potensielt, Flash-programmer som brukes i forbindelse med våre tjenester eller vårt innhold på Internett.

 

BETJENER DU MÅLRETTET ANNONSERING?

 

Tredjeparter kan betjene informasjonskapsler på datamaskinen eller mobilenheten for å vise annonsering gjennom våre nettsider. Disse selskapene kan bruke informasjon om dine besøk på denne og andre nettsteder for ålevere relevante annonser om varer og tjenester som du kanskje er interessert i. De kan også benytte teknologi som brukes til å måle annonsenes effektivitet. Dette kan oppnås ved hjelp av informasjonskapsler eller skjulte sporingsbilder for å samle inn informasjon om besøkene dine til dette og andre nettsteder, for å levere relevante annonser om varer og tjenester av potensiell interesse for deg. Informasjonen som samles inn gjennom denne prosessen, gjør det ikke mulig for oss eller dem å identifisere ditt navn, kontaktinformasjon eller andre personlig identifiserende detaljer med mindre du velger å oppgi disse.

 

HVORDAN KAN JEG KONTROLLERE

INFORMASJONSKAPSLER?

 

Du har rett til å bestemme om du skal godta eller avvise informasjonskapsler. Du kan utøve dine informasjonskapselinnstillinger ved å følge instruksjonene som er angitt i informasjonskapseltabellen over.

Du kan angi eller endre dine nettleserkontroller til å godta eller avvise informasjonskapsler. Hvis du velger å avvise informasjonskapsler, kan du fortsatt bruke nettstedet vårt, men tilgangen til enkelt funksjoner og områder på nettstedet vårt kan være begrenset. Ettersom måten du kan avvise informasjonskapsler gjennom nettleserens kontroller, varierer fra nettleser til nettleser, bør du gå til nettleserens hjelpemeny for mer informasjon. Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, inkludert hvordan du ser hvilke informasjonskapsler som er angitt, og hvordan du administrerer og sletter dem, kan du gå til www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org

 

HVOR LENGE FORBLIR INFORMASJONSKAPSLER

PÅ DATAMASKINEN?

 

Hvor lenge en informasjonskapsel forblir på datamaskinen eller mobilenheten, avhenger av om det er en "nødvendig", "statistisk" eller "markedsføring"-informasjonskapsel. Utløpet av de konkrete informasjonskapslene ser du i "Gerard-informasjonskapsler"-tabellen.

Tredjeparts analyseinformasjonskapsler "husker" hva våre brukere har gjort på tidligere sider og hvilken interaksjon de har hatt med nettstedet. For mer informasjon om analyseinformasjonskapsler kan du også se i "Gerard-informasjonskapsler"-tabellen.

 

HVOR OFTE BLIR DETTE INFORMASJONSKAPSELVAR

SELET OPPDATERT?

 

Vi kan oppdatere dette informasjonskapselvarselet fra tid til annen for å gjenspeile for eksempel endringer i informasjonskapslene vi bruker eller av andre operative, juridiske eller lovgivningsmessige årsaker. Se dette informasjonskapselvarselet igjen regelmessig for å holde deg informert om bruken av informasjonskapsler og tilhørende teknologier. 

Datoen øverst på denne informasjonen om informasjonskapsler angir når den ble sist oppdatert.

 

HVOR FÅR JEG MER INFORMASJON?

 

Hvis du har spørsmål om bruken av informasjonskapsler eller annen teknologi, vennligst send oss en e-post på info.europe@ikometals.com

TABELL OVER GERARD-INFORMASJONSKAPSLER

 

Hvilke typer informasjonskapsler brukes?
Du finner følgende typer informasjonskapsler på nettstedet:

 

Kategori

Navn

Beskrivelse

Utløp

Nødvendig - Nødvendige informasjonskapsler er nyttige for å gjøre et nettsted funksjonelt ved å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigering og tilgang til sikre områder på nettstedet. Nettstedet kan ikke fungere skikkelig uten disse informasjonskapslene.     

PHPSESSID

Arbeidsøksidentifikator som brukes til godkjenning. Gjør forbindelsen mellom serveren og terminalarbeidsøkt. Deaktivering av detnpåvirker autentiseringsfunksjonalitet. Hvis økten er deaktivert, initialiseres den på nytt.

Når surfeøkten avsluttes

lang

Husk ISO-koden for språket der innholdet på nettstedet vises. Det er helt nødvendig for at nettstedet skal fungere skikkelig. 

Når surfeøkten avsluttes

land_id

Husk den interne ID-en til språket der innholdet på nettstedet vises. Det er helt nødvendig for at nettstedet skal fungere skikkelig. 

Når surfeøkten avsluttes

lang_name

Husk navnet på språket der innholdet på nettstedet vises. Det er helt nødvendig for at nettstedet skal fungere skikkelig. 

Når surfeøkten avsluttes

locale_code

Husk den lokale koden til språket der innholdet på nettstedet vises. Det er helt nødvendig for at nettstedet skal fungere skikkelig. 

Når surfeøkten avsluttes

TS (etterfulgt av et tall)

Det opprettes av vår brannmurløsning for å identifisere surfeøkter.

Når surfeøkten avsluttes

Informasjonskapsler installert av tredjeparter
På siden vår kan vi finne informasjonskapsler lagt inn av tredjeparter som vi ikke kontrollerer.

 

Kategori

Navn

Beskrivelse

Utløp

Statistikk - Statistikkinformasjonskapsler hjelper nettstedseiere å forstå hvilken interaksjon besøkende har med nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

_ga

Brukt av Google Analytics. registrerer en unik ID som brukes til å generere statistikk om hvordan den besøkende bruker nettstedet.

2 år

_gali

Brukt av Google Analytics.

Når surfeøkten avsluttes

_gat

Brukt av Google Analytics.

Når surfeøkten avsluttes

_gid

Brukt av Google Analytics. registrerer en unik ID som brukes til å generere statistikk om hvordan den besøkende bruker nettstedet.

3 dager

Markedsføring - Markedsføringskapsler brukes til å spore brukerens rute fra ett nettsted til et annet. Hensikten er å vise relevante og effektive annonser for brukere, slik at de er mer verdifulle for utgivere og reklamebyråer/tredjeparter.

ads/ga-audiences

Brukes av Google AdWords til å re-engasjere besøkende som sannsynligvis vil bli til kunder basert på deres nettatferd.

Når surfeøkten avsluttes

ads/user-lists/#

Brukt av Google AdWords.

Når surfeøkten avsluttes

samle inn

Brukes til å sende data til Google Analytics om enhet og brukeradferd. De følger brukeren gjennom enheter og markedsføringskanaler.

Når surfeøkten avsluttes

fr

Brukes av Facebook til å levere annonseringstjenester som for eksempel budgivning i sanntid av tredjeparter/byråer.

3 måneder

IDE

Brukes av Google DoubleClick for å registrere og rapportere brukerhandlinger ved å vise eller få tilgang til annonsørannonser for å måle annonsens effektivitet og levere brukermålrettede annonser.

1 år

impression.php / #

Brukte Facebook til å lagre sidevisninger ved hjelp av Facebook Login-knappen.

Når surfeøkten avsluttes

test_cookie

Brukes til å sjekke om brukerens nettleser støtter informasjonskapsler. 

Når surfeøkten avsluttes

fbm_165523266803396

Opprettet og brukt av Facebook Pixel for å identifisere domenet.

1 år

fbsr_165523266803396

Opprettet og brukt av Facebook Pixel.

1 år

tr

Brukes av Facebook Pixel.

Når surfeøkten avsluttes

handling

Vi bruker Facebook Like-knappen for å integrere nettstedet vårt med vår side på Facebook.com. Dette fører til at noen informasjonskapsler opprettes av Facebook som registrerer antall "likes" og om du er logget inn på Facebook eller ikke.

Når surfeøkten avsluttes

c_user

6 måneder

datr

2 år

dpr

2,5 måneder

pl

2,5 måneder

tilstedeværelse

Når surfeøkten avsluttes

sb

2 år

spinn

1 dag

wd

1 uke

xs

6 måneder

1P_JAR

Brukt av Google - Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn nettsidestatistikk og spore konverteringsfrekvenser.

1 dag

APISID

Brukt av Google - Det lagrer brukeres preferanser og informasjon hver gang de besøker nettsider som inneholder en Google-tjeneste.

2 år

SAPISID

SSID

SAMTYKKE

Brukes av Google

20 år

HSID

Brukt av Google - Inneholder digitalt signerte og krypterte registre av brukerens Google-konto-ID og siste påloggingstid. Kombinasjonen av disse to informasjonskapslene gjør at vi kan blokkere mange typer angrep, for eksempel forsøk på å stjele innholdet i skjemaer du fyller ut på nettsider.

2 år

SID

NID

Brukt av Google - NID-informasjonskapselen inneholder en unik ID som Google bruker til å huske dine preferanser og annen informasjon, for eksempel ditt foretrukne språk (f.eks. engelsk), hvor mange søkeresultater du vil ha vist per side (f.eks. 10 eller 20), og om du vil at Googles SafeSearch-filter skal være slått på eller ikke.

6 måneder

SIDCC

Brukes av Google - Sikkerhetsinformasjonskapsel for å beskytte brukerens data mot uautorisert tilgang.

3 måneder

OGP

Brukes av Google

2 måneder

OGPC

Brukes av Google

2 måneder

APISID

Brukes av Youtube

2 år

SAMTYKKE

Brukes av Youtube - Registrerer en unik ID for å ha enn statistikk over hvilke videoer fra YouTube brukeren har sett. Øktinformasjonskapsel.

20 år

HSID

Brukes av Youtube

2 år

LOGIN_INFO

Brukes av Youtube

2 år

PREF

Brukt av Youtube - husker grunnleggende preferanser, for eksempel valg av språk, format for søkeresultater, hvordan du viser informasjon, slik at besøkende ikke trenger å angi preferanser hver gang de bruker nettstedet.

9 måneder

SAPISID

Brukes av Youtube

2 år

SID

Brukes av Youtube

2 år

SSID

Brukes av Youtube

2 år

VISITOR_INFO1_LIVE

Prøver å estimere brukerens båndbredde på sider med integrerte YouTube-videoer.

9 måneder

YSC

Registrerer en unik ID for å ha statistikk over hvilke videoer fra YouTube brukeren har sett.

Når surfeøkten avsluttes

Kalkulator

Disse informasjonskapslene registreres hvis en bruker velger "Husk meg" når den logger på.

 

Informasjonskapselnavn

Utløpsperiode

Beskrivelse

UserID_Gerard

1 år

Unik brukeridentifikator

UserUsername_Gerard

1 år

Brukerens brukernavn

UserAuthenticated_Gerard

1 år

Brukerautentisering (riktig kombinasjon av brukernavn og passord, bekreftet e-postadresse, aktiv status)

UserStatus_Gerard

1 år

Brukerstatus

UserAdmin_Gerard

1 år

Om brukeren også er administrator

Arkitekter

Disse informasjonskapslene registreres hvis en bruker velger "Husk meg" når den logger på.

 

Informasjonskapselnavn

Utløpsperiode

Beskrivelse

UserID_GerardArchitects

1 år

Unik brukeridentifikator

UserID_GerardArchitects

1 år

Brukerens brukernavn

UserAuthenticated_GerardArchitects

1 år

Brukerautentisering (riktig kombinasjon av brukernavn og passord, bekreftet e-postadresse, aktiv status)

UserStatus_GerardArchitects

1 år

Brukerstatus

UserAdmin_GerardArchitects

1 år

Om brukeren også er administrator

 

Alle andre informasjonskapsler, for eksempel PHPSESSID, Google Analytics, etc. er allerede oppført.  Bare informasjonskapsler som er spesifikke for våre nettprogrammer, er oppført ovenfor.

  

Lenker til personvernerklæring, Facebook-vilkår og -betingelser finner du her: https://www.facebook.com/help/cookies/update.
 
For Google kan du finne mer informasjon her: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en.
 
Hvis du ikke vil ha informasjonskapsler, kan du endre nettleserinnstillingene (for informasjon, se "Hjelp" i nettleserens menylinje). Informasjonskapsler som allerede er lagret på datamaskinen, kan fjernes ved å slette midlertidige nettlesingsdata.