Hva bør jeg vite før jeg velger et nytt tak?

  • Det heter at en hund er en gave for livet, ikke bare til jul. Det samme gjelder for tak. Å velge et tak er en langsiktig beslutning. Tenk over hva som vil stå i stil med hele husets arkitektur. Moter kommer og går, men taket ditt består antagelig i flere tiår.

  • Beliggenheten til hjemmet ditt er en viktig faktor. Hvis du bor nær kysten eller i et område som er kjent for kraftig vind eller ekstremt vær med mye snø, bør du se etter et tekkesystem som bidrar til å minimere problemer som kan oppstå med korrosjon, lekkasjer eller systemsvikt. Vi kjenner tilfeldigvis et ekstremværbestandig tekkesystem ;)

  • Spøk til side – taktekking er et spesialisert håndverk for seg. Det er ikke en jobb for en generalist, det være seg en byggmester eller en gjør-det-selv-guru. Pass på at du ikke gir denne jobben til en venn som hevder å være altmuligmann.

  • Pristilbud for tak kan være komplekse og villedende. Pass på at du får ett som inkluderer alle kostnadene – som bygningspapp, taklekter, andre takmaterialer samt arbeidskostnadene – slik at du kan sammenligne likt med likt.

  • Undersøk valgmulighetene før du bestemmer deg. Det første trinnet er å gjøre research – på nettet, til fots, på telefonen og i prat med andre huseiere. Denne delen – Få vite mer om tak – er laget for å hjelpe deg å finne ut ting om tekkesystemet ditt, så du kan treffe en beslutning du kan leve lykkelig med i tiår fremover.