Hvordan velger jeg rett farge til mitt hus?

Taket utgjør en stor del av et hjem, så valg av farge kan være en stor avgjørelse for huseier.Det er flott om du kan bruke en takkonfigurator på nett som kan danne et bilde av taket ditt. Så heldig for deg at vi har en! Klikk her for å komme til GERARDs takkonfigurator.

Hvis du har lyst til å vurdere dette viktige spørsmålet, har vi funnet frem noen ideer fra våre eksperter som kan hjelpe deg å velge takfarge.

  • Takfarger

Eksperimentér med kontrasterende farger, eller velg mer subtile forskjeller når du velger takfargen.Det eneste du trenger å unngå er at de blir helt maken. Det er fargeforskjellen som får fargemønsteret på eksteriøret til å stå frem. Hvis du også skal male om huset, bør du vurdere å velge takfargen først, da det er større utvalg i malingsfarger enn i takfarger.Husk at taket utgjør omtrent 30% av det visuelle inntrykket av huset ditt, så det er viktig å velge rett farge!Still fargeprøvene på takfargene mot malt vegg for å visualisere hvilken som passer best.

Detaljene

Du vil bli overrasket over hvor stor forskjell detaljer som takrenner, fasaden, takfoten og nedløpsrør gjør. Fargekonsulenter flest er enige om at det er best med like renner og takfarger, for med få unntak er ikke renner og nedløpsrør elementer som setter stil på huset, og jo mindre synlige de er, desto bedre.

  • Varme og sollys på taket

Taket ditt vil absorbere varme fra solen og overføre den til huset ditt. Lyse farger reflekterer mer enn mørke farger, så hvis du velger deg takfarger noen nyanser lysere, kan du bidra til å holde huset ditt kjøligere. Likevel trenger du ikke å gå så langt som til å velge et hvitt tak. Glem heller ikke isoleringen, somer din beste beskyttelse mot varme og kulde.

  • Andre tips om fargevalg

Profilen og vinkelen på taket, så vel som miljøet huset ditt står i, kan spille en vesentlig rolle for husets totale utseende.

Når takfargen er valgt, er et enkelt tips for å sikre at den fungerer effektivt sammen med resten av hjemmet å gjenta den samme fargen i mindre mengder rundt omkring på eiendommen, opptil tre forskjellige steder (f.eks. postkassen, hageskjulet og garasjedøren eller gjerdet på fremsiden). Det å bruke fargen andre steder, særlig på fremsiden av eiendommen, gir huset en avbalansert visuell følelse.

Ikke stol på fargene i en brosjyre; det er vanskelig å få fargegjengivelsenpå trykk til å stemme med virkelig farge på valgt materiale, så be alltid om fargeprøver.